Πέμπτη 30 Δεκεμβρίου 2010

Αντεπαναστατική επιστολή του Γρηγορίου του Ε'

Η αντεπαναστατική επιστολή του Γρηγορίου του Ε' που δημοσιεύουμε, παντελώς αγνοημένη από την προϋπάρχουσα βιβλιογραφία, -αν και καταγράφεται χωρίς παράθεση από τον Τάσο Γριτσόπουλο, στην εξαντλητική εργογραφία του για τον Γρηγόριο τον Ε' (|Μονή Φιλοσόφου|, Αθήνα 1960, σελ. 372), είναι μία από τις τέσσερις αντεπαναστατικές επιστολές που επιχείρησε να στείλει ο πατριάρχης στους ύποπτους και συνυπεύθυνους, κατά την οθωμανική νομιμότητα, μητροπολίτες των επίμαχων περιοχών:

Ο αφορισμός του Γρηγορίου του πέμπτου στους επαναστάτες έλληνες

Γρηγόριος ελέω Θεού αρχιεπίσκοπος Κωνσταντινουπόλεως, νέας Ρώμης και Oικουμενικός Πατριάρχης.
Οι τω καθ’ ημάς αγιωτάτω, πατριαρχικώ, αποστολικώ και οικουμενικώ θρόνω υποκείμενοι ιερώτατοι μητροπολίται και υπέρτιμοι και θεοφιλέστατοι αρχιεπίσκοποι τε και επίσκοποι, εν αγίω Πνεύματι αγαπητοί αδελφοί και συλλειτουργοί, και εντιμότατοι κληρικοί της καθ’ ημάς του Χριστού μεγάλης εκκλησίας και εκάστης επαρχίας ευλαβέστατοι ιερείς και οσιότατοι ιερομόναχοι, οι ψάλλοντες εν ταις εκκλησίαις της Πόλεως, του Γαλατά και όλου του Καταστένου και απανταχού, και λοιποί απαξάπαντες ευλογημένοι Χριστιανοί, τέκνα εν Κυρίω ημών αγαπητά, χάρις είη υμήν και ειρήνη παρά Θεού, παρ’ ημών δε ευχή, ευλογία και συγχώρεσις.
Η πρώτη βάσις της ηθικής, ότι είναι η προς τους ευεργετούντας ευγνωμοσύνη είναι ηλίου λαμπρότερον και όστις ευεργετούμενος αχαριστεί είναι ο κάκιστος των ανθρώπων.

Μια ενδιαφέρουσα αναφορά του τράγου Δημητσάνας στον Γρηγόριο τον πέμπτο...

Τρίτη 21 Δεκεμβρίου 2010

Ο σύντροφος Βούρος μας μιλάει για τα σοσιαλιστικά ματ!

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΕ ΜΙΑ ΚΙΘΑΡΑ ΣΤΟ ΟΒΡΙΟΚΑΣΤΡΟ - ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ-ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 23 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

Οι κάτοικοι της Κερατέας διοργανώνουν Συναυλία Διαμαρτυρίας στην πόλη της Κερατέας (Κόμβος Μητραντώνη) την Πέμπτη 23/12 για να διαμαρτυρηθούν για το Περιβαλλοντικό και Πολιτιστικό ΕΓΚΛΗΜΑ που συντελείται στην περιοχή τους και την καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων τους. Ενάντια στην παράνομη παρουσία των ΜΑΤ, την βία και τον ξυλοδαρμό των πολιτών και την σύλληψη νέων παιδιών με ψεύτικες κατηγορίες.
Τον αγώνα των κατοίκων θα στ...ηρίξουν με την παρουσία τους οι καλλιτέχνες:

Απαράδεκτες εκδηλώσεις αχαριστίας και αγνωμοσύνης του ελληνικού λαού απέναντι στους πολιτικούς, συνδικαλιστικούς και οικονομικούς μας ταγούς. Ευτυχώς που γίνονται ακόμα θαύματα…

Την επόμενη φορά να τους ραίνουμε με τριαντάφυλλα και με θερμές εκδηλώσεις αγάπης σιγά σιγά θα τους αλλάξουμε!

Σάββατο 18 Δεκεμβρίου 2010

Πρωτοβουλία ενάντια στη βία

Μετά το τραγικό συμβάν του ξυλοδαρμού εκπροσώπου του ελληνικού λαού, που όλους μας συγκλόνισε,  το ραντεβού στα γουναράδικα αισθάνεται -καθ υπόδειξη και κάποιων συντρόφων- την ανάγκη να καταδικάσει απερίφραστα κάθε μορφής βία απ όπου κι αν προέρχεται.
Επειδή το ραντεβού στα γουναράδικα δεν θέλει να ταυτιστεί με βίαιες ενέργειες ( όπως επαναστάσεις, εξεγέρσεις κ.τ.λ.) προτίθεται να ξεκινήσει μια εκστρατεία εναντίωσης στον καπιταλισμό με κυριακάτικα πικ νικ σε λιβάδια, όπου όλοι μαζί θα τραγουδάμε τραγούδια επαναστατικά μέχρι να σταματήσει η εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο.
Στα πλαίσια αυτής της πρωτοβουλίας, το ραντεβού στα γουναράδικα θα ήθελε να καταδικάσει απερίφραστα τα παλιόπαιδα της ιντιφάντα που πετώντας πέτρες άνοιξαν την μύτη ενός Ισραηλινού στρατιώτη.
Καμία πράξη βίας δεν πρέπει να δικαιολογείται για κανένα λόγο, ποτέ.

Τρίτη 14 Δεκεμβρίου 2010

Noam Chomsky-Η ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΥΠΗΚΟΩΝ σε pdf

Στο συναρπαστικό αυτό βιβλίο, ο Νόαμ
Τσόμσκι, μέσω μιας πληθώρας ντοκουμέντων,
καταρρίπτει τον μύθο των ανεξάρτητων ΜΜΕ, τα
οποία η προπαγάνδα θέλει θεματοφύλακες της
ελευθερίας του λόγου και της δημοκρατίας, ενώ
δεν είναι παρά ένας μηχανισμός ελέγχου της
σκέψεως, στην υπηρεσία των συμφερόντων του
κράτους και των μεγάλων εταιρειών. Πίσω από το
.θέαμα του ανεξάρτητου δημοσιογράφου, η
εταιρειακή ελίτ είναι εκείνη η οποία αποφασίζει,
τελικά, τι θα δούμε, θα ακούσουμε ή θα
διαβάσουμε. Έτσι, ο ιμπεριαλισμός των ΗΠΑ
μπορεί να συνεχίζει ακάθεκτος το «θεάρεστο»
έργο του, οικοδομώντας ένα, πρωτοφανές στην
Ιστορία, σύστημα παγκοσμίου ελέγχου το οποίο
κατ' ευφημισμόν ονομάζεται «Νέα Παγκόσμια
Τάξη».

http://rapidshare.com/files/436924261/Noam_Chomsky-___________________________________________________________.pdf

Απ το Μπουένος Άϊρες ως την Αθήνα -Θάνατος στον καπιταλισμό-. ΌΛΟΙ ΑΥΡΙΟ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ. Τα ελικόπτερά τους να μη βρουν γη να προσγειωθούν.

Σάββατο 11 Δεκεμβρίου 2010

Γιατί να νοιαστούμε για τους δημοσιογράφους; από Augustine Zenakos

Ειδικά όταν αυτοί δεν νοιάστηκαν για εμάς, δεν μίλησαν, ήταν αυτοί που ήταν, ήταν διαπλεκόμενοι, αλαζόνες, ακατάλληλοι, αμόρφωτοι, ανίκανοι, φτηνοί…

Αυτή την Κυριακή ΔΕΝ παίρνουμε ''Βήμα''. Κανείς. Εχει απολυμένους.Αμα θέλουμε τον Γούντι Αλλεν, πάμε στο βιντεο κλαμπ ή το κατεβάζουμε!

Η ανακοίνωση της Γενικής Συνέλευσης:

«Η Γενική Συνέλευση του Βήματος, που συνεκλήθη επειγόντως, όταν ξεκίνησαν πάλι ξαφνικές απολύσεις, παραβιάζοντας τις συμφωνίες της εργοδοσίας με τα σωματεία μας και πετώντας στα σκουπίδια την επίσης ομόφωνη απόφασή μας της Γενικής Συνέλευσης της 27/11/2010, αποφάσισε ομόφωνα τα εξής:

Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου 2010

Να καταργηθεί ο αντιτρομοκρατικός νόμος ΤΩΡΑ ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ ΤΩΡΑ

Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας

Κοιν.: Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, κ. Χρήστο Παπουτσή,
Υπουργό Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, κ. Χάρη Καστανίδη,
Πρωθυπουργό της Ελλάδας, κ. Γεώργιο Α. Παπανδρέου.

Με αφορμή τις δίκες των 11 ανηλίκων στη Λάρισα στις 8 και 9 Δεκεμβρίου 2010, οι οποίοι κατηγορούνται για σειρά κακουργηματικών πράξεων, ορισμένες από τις οποίες εμπίπτουν στις διατάξεις του αντιτρομοκρατικού νόμου (187 του Ποινικού Κώδικα περί σύστασης εγκληματικής οργάνωσης). Οι 11 ανήλικοι κατηγορούνται για επεισόδια και καταστροφές που έγιναν στο κέντρο της Λάρισας μετά από την πορεία της 8ης Δεκέμβρη 2008 για τη διαμαρτυρία του θανάτου του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου από τον ειδικό φρουρό Επαμεινώνδα Κορκονέα. Την ίδια ημέρα ανάλογες διαμαρτυρίες εκδηλώθηκαν σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας. Συνολικά την περίοδο 6 Δεκεμβρίου - 14 Ιανουαρίου 2008 έγιναν πάνω από 250 συλλήψεις πανελλαδικά που κατέληξαν σε 67 προφυλακίσεις.

Χρήστος Μπρατάκος "ΜΑΤ ΟΙ ΚΡΑΝΟΦΟΡΟΙ" Ενα παλιό μα εξαιρετικό βιβλίο για όσους δεν το έχουν διαβάσει

http://rapidshare.com/files/435702702/mat.pdf

"Γιατί φτιάξαμε τη Μακρόνησο" από τον ΙΟ (της ανεξαρτησίας πλέον)

Σε μια αδημοσίευτη εμπιστευτική Εκθεσή του, το 1950, ο επικεφαλής του "αναμορφωτικού έργου" της Μακρονήσου ταξίαρχος Γεώργιος Μπαϊρακτάρης δίνει τις δικές του κυνικές εξηγήσεις για την ίδρυση και τη λειτουργία του κολαστηρίου.


Τέτοιοι άνθρωποι (τυπικά σε αυτό το είδος ανήκουν) δεν θέλανε και τους νέους παρθενώνες στην μακρόνησο?

Σάββατο 4 Δεκεμβρίου 2010

Μακαρθισμός Β

Ο κρυφός πόθος κάθε εξουσίας είναι πάντα ο ίδιος: ο έλεγχος της σκέψης, η ποινικοποίηση της ελευθερίας της έκφρασης, η παρεμπόδιση της διακίνησης ιδεών. Το πρόσχημα διαφέρει. Στα χρόνια του μακαρθισμού ήταν ο κομμουνισμός· σήμερα, η τρομοκρατία. Η αμερικανίδα ιστορικός Ελεν Σρέκερ μελετά εδώ και χρόνια τους τρόπους που το «σύστημα» εξευτέλιζε προσωπικότητες και κατέστρεφε ανθρώπους εκείνα τα σκοτεινά χρόνια του Ψυχρού Πολέμου» στις ΗΠΑ. Θυμίζοντάς μας ότι η εξουσία έχει τη δύναμη -όταν τα αντανακλαστικά των πολιτών βρίσκονται εν υπνώσει- και την «τεχνογνωσία» να το κάνει οποτεδήποτε κρίνει ότι της είναι αναγκαίο. Χθες, σήμερα, αύριο...

Μακαρθισμός Α

Στο ίδιο έργο θεατές